Tobruk

Napsali o nás

Tobruk bude slavnostně uveden ve Varšavě, zájem festivalů trvá

Diváky i kritikou ceněné válečné drama Tobruk bude 8. dubna slavnostně uvedeno ve Varšavě. Projekci organizuje český zastupitelský úřad a spolu s jeho autorem Václavem Marhoulem by se jí měli zúčastnit ministři obrany České republiky a Polska i čeští a polští veteráni od Tobruku.

Ve Varšavě se film představí také na renomovaném festivalu Jewish Motifs International Film Festival (20. - 25. dubna), který se řadí mezi největší evropské přehlídky filmů zaměřených na židovskou tematiku. Do soutěže v kategorii nejlepší hraný film byl vybrán mezinárodní výběrovou komisí složenou z režisérů, scenáristů a kritiků.

V dubnu uvidí Tobruk i návštěvníci mezinárodního filmového festivalu v americkém Houstonu (9. - 18. 4.), kde je český film horkým kandidátem na jednu z cen tzv. Remi Award.

O tom, že příběh, téma a sdělení filmu Tobruk jsou univerzálně platná, svědčí i fakt, že byl doposud prodán do osmnácti zemí celého světa, včetně Japonska či Austrálie.

DVD s filmem jsou k mání dokonce i na černých trzích s pirátskými kopiemi v tak exotických zemích, jako je Indonésie či Čína. Tam je ovšem Tobruk zákazníkům prezentován jako akční řež, což pro diváka, který toto propracované válečné drama s promyšlenou psychologií postav viděl, působí trochu úsměvně.



iDnes.cz | 30. 03. 2010 | http://kultura.idnes.cz/valecny-tobruk-uz-znaji-v-18-zemich-ted-ho-uvidi-i-polsti-veterani-pxq-/filmvideo.asp?c=A100330_173219_filmvideo_tt

zpět >>